George Balasu : ” Ciclul nostru istoric” – Revista ” Cuvantul Romanesc ” nu mai apare

Revista ” Cuvantul Romanesc ” nu mai apare

CICLUL NOSTRU ISTORIC

Noi, oamenii, suntem parte din istoria vremilor în care trăim. întrucât istoria are ciclurile ei de evoluţie, pe baza cărora putem diferenţia o epoca de alta, aşa şi activitatea noastră omenească are etape cu câte un început şi un sfârşit. în felul acesta ne putem orienta mai bine în varietatea şi mulţimea de evenimente care, toate la un loc, dau istoria lumii.

Încheierea unui ciclu de viaţă sau activitate nu înseamnă ca totul se sfârşeşte ci, de cele mai multe ori, un sfârşit poate fi semnul unui nou început, mai bun şi mai plin de succes. Şi pentru ziarul nostru a sosit timpul încheierii unui ciclu de activitate jurnalistică, de care suntem mândri, pentruca ne-am pus în slujba cititorilor doritori de libertate şi de adevăr.

Am început această activitate publicistică în Exil, într’o perioadă de luptă, naţională, având ca princi­pal scop contribuţia noastră la înlăturarea pericolului comunist care pândea Ţara, odată cu instaurarea regimului de ocupaţie străina, împus cu forţa tancurilor de către bolşevismul rusesc.

Scăpaţi cu mare greutate şi sacrificii din teroarea instaurată de regimul comunist adus de hoardele Armatei Roşii, lăsând în urmă familiile ulterior persecutate, ajunşi în ţări străine în care domneau guverne care respectau libertatea umană, ne­am făcut şi noi o organizare bazată pe tradiţiile creştine româneşti. Ne­am strâns unii lângă alţii şi ne-am legat în bună frăţietate de cruce, cu scopul de a continua lupta, prin mijloace legale în democratice, de eliberare a Ţării. Ne-am regăsit unii pe alţii sub crezul naţional al neamului românesc, cu suflet curat şi intenţii cinstite de luptători, care nu urmăreau averi şi bogăţiile existente din lumea liberă, ci numai posibilităţile de a sprijini lupta de eliberare naţională. Şi am pornit la treabă ştiind că dreptatea e de partea noastră.

Prin acţiunile noastre am răspuns la dorinţa celor din Exilul anticomunist de a strânge rândurile în vederea unei lupte cât mai dârze îndreptată împotriva cotropitorilor şi nelegiuiţilor care îngenucheaseră poporul român şi Instauraseră ateismul care blasfemia credinţa strămoşească din creştinătatea de veacuri a Neamului Românesc. A fost o luptă dovedită a fi necruţătoare. Duşmanul comunist, cu ramificaţiile lui ” internaţionaliste,” începuse să ne urmărească prin ţările unde ne asigurasem un loc de linişte personală, dar şi de luptă anticomunistă. Agenţi vânduţi guvernului comunist căutau să se infiltreze, încercau să rupă unitatea noastră, mergând până la încercări de asasinate, pentru a ne scoate din luptă şi a-i înfricoşa pe luptători. Noi însă eram apăraţi de ordinea democratică a ţărilor în care ne găseam şi nu am putut fi intimidaţi nici de intrigile informatorilor comunişti care răspândeau calomnii impotriva noastră şi nici de campanii absurde duse de alte publicaţi aservite unor interese comuniste ” interna­ţionaliste.”

În acest context de activitate democratică deschisă contra ideologiei străine, comuniste, ziarul nostru a fost un organ de răspândire a tuturor manifestărilor romaneşti care erau realizate împotiva satanicei guvernări comuniste şi a devenit nu organ al ideilor care apărau cultura şi civilizaţia românească, deschizând coloanele sale tuturor celor care au vrut să-şi dea contribuţia la această activitate nobilă, fără a discrimina, fără a se erija în purtătorul de cuvânt al unei culori politice, singurul ţel fiind scoaterea României de sub ocupaţie şi plasarea ei în circuitul civilizat şi democrat al unei Europe libere de comunism.

Cu conştiinţa curată, credem cu tărie că, prin activitatea noastră sprijinită de către cititorii şi colaboratorii noştri, am contribuit cu ceva la căderea comunismului, în general, prin acţiunile noastre de discreditare a ideologiei străine şi a actelor antiumane săvârşite de către salariaţii Cominternului sub oblăduirea directă a Moscovei, care avea ca unică ţintă lichidarea ţării româneşti cu toate valorile ei naţionale, culturale şi spirituale. Dar, mulţumită Celui de Sus, naţiunea română a supravieţuit şi, suntem convinşi, într’un viifor nu prea depărtat, îşi va afirma din nou valorile oprite timp de decenii de către ocupaţia comunistă.

Nu ne este uşor să anunţăm că la finele acestui an va inceta activitatea ziaristică a Cuvântului Românesc. Suntem însă siguri că cei care au apreciat şi sprijinit campania noastră anticomunistă nu vor înceta să apere valorile spiritualităţii naţionale, acum când Ţara va intra în circuitul eco­nomic civilizat al Europei, în felul acesta ajutând la refacerea adevăratei Românii strămoşeşti şi creştine.

Încetarea apariţei ziarului nu înseamnă că noi nu vom continua a aduce, pe alte căi, contribuţia experienţei noastre indelungate pe tărâmul culturii şi ideologiei noastre naţionaliste şi creştine. Căci dacă ocupaţia străină a putut, temporar să scoată din România tot ceea ce a avut Exilul mai bun, niciodată nu a putut să scoată din sufletul Exilului, România.

Înainte de a încheia definitiv ultimul număr din Cuvântul Românesc, care va apare în Decembrie 2005, dorim tuturor celor care ne-au înţeles numai bine, sănătate, putere de luptă şi credinţă în viitorul unei Românii renăscute.

 

GEORGE BALASU

___________________________________________________

ACEASTA PUBLICATIE ESTE CREATA PRIN COLABORAREA DINTRE ROMANIAN-AMERICAN HERITAGE CENTER ,SUA SI ARP-ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU , DE LA BUCURESTI ,  SI CONSTITUIE EDITIA ON-LINE A „BULETINULUI INFORMATIV” EDITAT DE R.A.H.C.

EDITOR : ALEXANDRU NEMOIANU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


%d blogeri au apreciat asta: