Alexandru Nemoianu – Apariţie Publicistică Excepţională

Foarte recent am primit şi inclus în Biblioteca „Centrului de Studii şi Documentare“ o lucrare cu totul excepţională: „Dicţionarul Biografic al Literaturii Române,“ volumele I, II (884 şi 894 pagini). Editura „Paralela 45,“ 2006.

Autorul acestei monumentale lucrări este Profesor Doctor Aurel Sasu, cunoscut şi respectat istoric, critic literar şi scriitor român.

Prof. Dr. Aurel Sasu este şi un respectat specialist în istoria Românilor-Americani şi autor al unor cărţi şi studii fundamentale privind trecutul comunităţii noastre. Cu specială mândrie „Buletinul Informativ“ al „Centrului de Studii şi Documentare“ îl numără pe Prof. Dr. Aurel Sasu între colaboratorii săi. (O prezentare biografică a sa a fost făcută în paginile numărului din Octombrie-Decembrie, 2006 al „Buletinului Informativ“).

Lucrarea pe care am primit-o recent este o lucrare monumentală care este, încă de la apariţie, un punct de referinţă în studiul istoriei literaturii române. Lucrarea nu este doar o prezentare a principalelor personalităţi ale literaturii române, ci o nouă şi înţeleaptă actualizare a moştenirii literare româneşti din cele mai vechi timpuri şi pană azi.

ALEXANDRU NEMOIANU

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: